Naar Home-page
 • Facebook
 • Instagram
 • Foto's
 • Video's
 • Archief
 • Winkel
 • Contact
 • Raad van Beheer
 • Kalender
 • Login

In Memoriam: Piet van Velthoven

Piet van Velthoven PotloodtekeningAfscheid van onze Drententraining vriend
Piet van Velthoven. Overleden op 17-2-2019

Een stukje terug in de tijd:
Onze Drententraining vriendengroep is begonnen in het jaar 2007-2008, waarin we trainden om mee te doen met de jachthonden proeven ter ere van het 60-jarig bestaan van de Vereniging De Drentsche Patrijshond. De proeven werden op 21 juni 2008 gehouden op landgoed de Mariënwaerdt te Beesd. De proef was een koppelwedstrijd waarin we uitstekend presteerden met 4 groepen in de finale.

De Drenten kerntrainingsgroep heeft altijd bestaan uit Piet van Velthoven, Arthur & Marjolein Ritsma, Rony & Sonja Poncelet en Ria & Aat van Bodegraven. 

Na het succes van het 60-jarig bestaan zijn we altijd maandelijks blijven trainen met de kerngroep om van elkaar te leren en vooral voor de gezelligheid. In de loop van de jaren zijn er nieuwe voorjagers bijgekomen en/of weggegaan.

Piet van Velthoven heeft meegedaan op proeven te Beesd en velen in België, waar hij met zijn zelf gefokte teven Jelke- en Jiba van Hermesheem prima presteerde. Ook op de jachten in België werd goed werk verricht. De nakomelingen van Jelke en Jiba behaalden mooie resultaten tot A-Diploma’s en A-Map diploma en B-Diploma’s en B-Map diploma. De Drenten van Piet waren snel werkende honden en echte waterhonden. Piet gaf altijd korte en krachtige commando’s en dralen en treuzelen werd niet geaccepteerd.

Helaas ging Piet zijn gezondheid al enige jaren achteruit, maar Piet was en bleef altijd optimistisch. Hij was een sportieve man, wandelde veel in de natuur met zijn Drenten en heeft diverse keren de avondvierdaagse o.a. te Nijmegen gelopen.

Naast zijn Drenten passie, was Piet In het sociaal leven ook zeer betrokken: lid van de Schutters Vereniging, het Zangkoor en de Toneel vereniging.

Piet was ook een uitstekend tekenaar. Zoals de potloodtekening op de foto laat zien met een tekening van De Peel, gezet op de rouwprent en getiteld: “ Rust, leven……..eeuwen……rust “. Geheel in stijl passende bij Piet.

De kerngroep heeft Piet en zijn vrouw Henriëtte regelmatig thuis bezocht en het laatst voor de Kerst 2018. De mobiliteit van Piet was toen slechter geworden en het niet meer te behandelen gezwel in zijn bekken ging steeds meer problemen geven. De pijnstillingsmedicatie werd zwaarder gemaakt.  Het Brabants gezegde van Piet “Tis zo es ut is, en zo is ut“ geeft ook zijn nuchterheid weer.

Op 17 februari 2019 kregen we de mededeling van de familie dat Piet in alle rust was ingeslapen in de Hospice Valkenhaege in Helmond.

De trainingsvrienden Ritsma, Poncelet en van Bodegraven hebben op zaterdag 23 februari afscheid genomen van onze vriend Piet. In de aula werd de dienst door vele belangstellenden bijgewoond. De Schutters Vereniging begeleidde Piet op gepaste wijze naar zijn graf op de Natuurbegraafplaats Schoorsveld te Heeze. De grafplaats had Piet met zijn familie nog zelf uitgezocht.
Piet is 73 jaar geworden.

We zullen zijn vrolijkheid en humor voor altijd missen, Piet het ga je goed “Hou Doe“.

Je Drententraining vrienden.

Piet van Velthoven 2015 Piet van Velthoven jachttraining Vinkel 08 2016

In Memoriam: Erelid Andries Hendrik van der Snee

Andries Hendrik van der Snee
25-04-1931  /  20-01-2018

Ad vd Snee

Het Bestuur heeft het verdrietige bericht ontvangen dat haar erelid dhr. A. (Ad) H. van der Snee op 20 januari jl. na een lang ziektebed is overleden. Na het overlijden van zijn  vrouw in 2015 heeft hij nog tot eind 2016 gezelschap gehad van Rufus, zijn laatste Saluki. Rufus heeft toen een goed thuis gevonden in Winterswijk.

Dhr. van der Snee heeft voor De Vereniging De Drentsche Patrijshond diverse functies bekleed en met zijn expertise en soms ook op z'n eigen wijze een groot stempel kunnen drukken op de zienswijze op het ras.    

Ad van der Snee RouwkaartAd van der Snee - RouwkaartIn de komende uitgave van ons Verenigingsmagazine "Onze Drent" zullen we uitgebreid stilstaan bij wat Ad van der Snee allemaal voor onze Vereniging heeft gedaan.

Onze deelneming gaat uit naar zijn dochter en twee zonen.

 

Namens het Bestuur van De Vereniging De Drentsche Patrijshond.

Marc Massaar van Schaik

Voorzitter 

In Memoriam: Luc Ferkett

Vandaag ontving de Vereniging de Drentsche Patrijshond een droevige bericht:

Thuis, in zijn vertrouwde omgeving, is tot groot verdriet van zijn dierbaren overleden

Luc Ferkett

Echtgenoot van Monique Naudts
Geboren te Zelzate op 11 november 1952 en thuis te Hillegem overleden na een moeilijke ziekte op 15 mei 2017.

 

Luc, een Drentenman in hart en nieren

Hij was mede-oprichter van de Drentsche Patrijshonden Vereniging België, had zijn eigen kennel Suyferhout's, was actief als “Ras Keurmeester” van de Drentsche Patrijshonden in België, organiseerde mede de Belgische KNJV- en veldwerkwedstrijden en gaf- en organiseerde jarenlang jachthondentraining.

Luc beperkte zijn bezigheden met de Drent beslist niet tot België : jarenlang was hij aanwezig op KNJV- en veldwedstrijden in Nederland en dat dikwijls met zeer goede resultaten.

Het zo actief bezig zijn met de jacht en de jachttraining deed hij uit de overtuiging dat de jachteigenschappen van de Drent behouden moesten worden.

Samen met zijn vrouw Monique was hij jarenlang de drijvende kracht van de Belgische vereniging. Toen hij te ziek werd en het echt niet meer ging heeft hij een stapje terug moeten doen.

 

Namens de VDPH wensen wij Monique, kinderen, schoonkinderen, kleinkinderen en familie heel veel sterkte met het verlies van Luc Ferket, een markante persoonlijkheid die we ons nog lang zullen herinneren.

Tiny Key

 

 

 

In Memoriam: Ton Verhoeven

Vandaag ontving de Vereniging de Drentsche Patrijshond een droevige bericht:

ton verhoevenIn de week waarin Ton Verhoeven als vanouds zou helpen bij de jaarlijkse jachthondenproef van de Drent op het Landgoed Mariënwaerdt in Beesd, is hij plotseling overleden. Eigenlijk was de proef niet goed denkbaar zonder Ton. Hij was er altijd, leek het wel, toch zeker 25 jaar.

Meestal was hij een van de helpers bij de proef “Over water”, hetgeen in het verleden betekende dat hij steeds met een bootje met eenden over de Linge moest varen, tussen de plezierboten door, die in juli altijd in groten getale aan het spelevaren waren.

Ton was - hoewel geboren in de stad - een echte natuurmens. Dat hij de laatste jaren midden in de natuur kon wonen, was voor hem geweldig. Verder was hij een hondenman pur sang, die met zijn hondjes, met name springer spaniels, mee op jacht ging en altijd wist waar het wild zich moest ophouden.

Het Bestuur en de Gebruikshondencommissie zijn hem dankbaar voor zijn enorme inzet en wensen zijn partner Rebekka veel sterkte toe.

 

Adres

Bosweg 2
3651 LV Woerdens Verlaat
+31 172 409 437
secretaris

Vereniging "De Drentsche Patrijshond"

 • opgericht 5 Juni 1948

 • Koninklijk goedgekeurd, laatstelijk bij Koninklijk Besluit d.d. 28 augustus 1975

 • Erkend door de Raad van Beheer

 • Inschrijfnummer Kamer van Koophandel te Enschede (Ov.) onder nr. 40075145

De vereniging heeft als doel:

 • De instandhouding en verbetering van de Nederlandse staande jachthond de Drentsche Patrijshond, haar karakter, jachteigenschappen en verschijning, als omschreven in de rasstandaard

 • Het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van de tot het ras behorende honden

 • Het bevorderen van het contact tussen fokkers, jagers en liefhebbers van Drentsche Patrijshonden